Přežili jsme víkend v divočině

Ve dnech 13. – 15. října jsme se pod vedením tří zkušených instruktorů z AČR zúčastnili akce Přežití v přírodě. Zde si mohli naši staří kmeti, ale i mnoho nováčků, vyzkoušet, co to znamená vydržet žít pár dní v divočině jen s minimem prostředků.

Po příjezdu na místo určení byly všem zabaveny mobilní telefony a všechno jídlo, co jsme s sebou měli a následně byli účastníci vysláni do smrákajícího se večera postavit si přístřešek na přespání a rozdělat si oheň pomocí křesadla.

Ráno nás čekalo studené a hladové probuzení. Po něm následovalo balení a přednáška o různých druzích přírodních přístřešků, technik jejich stavby, rozdělávání ohně a práce s buzolou a mapou. Následně dostali skupiny statečných mapy s vytyčenou trasou a museli se vydat na patnáctikilometrový pochod na další místo přenocování. Tam se vyhladovělí a utrmácení po několika hodinách nakonec dostali.

Zhruba v sedm hodin večer přišla naděje. Vojáci nás pod záminkou, že dostaneme jídlo vyslali na čtyřkilometrový běh a plavání přes blátivé vody rybníka. Jako by nebylo dosti srážení morálky pirátů louží, naše jídlo představovalo sedm živých králíků.

Názorná ukázka přípravy králíka na opékání nad ohněm většině stačila a začali jsme to brát vážně. Na králících jsme si ale pochutnali a získali nezapomenutelné zážitky a zkušenosti z této skvělé akce.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com