Pomáháme Ukrajině

Na konci února obletěla svět zpráva o ruské invazi na Ukrajinu. Takřka celá Česká republika dala síly dohromady, aby pomohla čelit této nelehké situaci.

Ani náš spolek nebyl výjimkou. V březnu se uskutečnil tradiční ples VZS a my jsme se rozhodli, že jeho výtěžek věnujeme na pomoc Ukrajině. Nakonec jsme nakoupili za vydělané peníze potraviny a další důležité věci, které jsme věnovali do Libereckého KACPU – Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. To ukrajinským občanům v současné situaci pomáhá zajišťovat vše potřebné – od potravin přes ubytování nebo až po povolení k pobytu, zdravotního pojištění a psychologickou pomoc.

Někteří naši členové v libereckém KACPU ve spolupráci s libereckým Červeným křížem pomáhali s organizací pomoci a zapojili se tak mezi velkou škálu dalších dobrovolníků. Někteří naši členové, pomáhali i v Praze, konkrétně na operačním středisku Ústředního krizového štábu ČČK.

Náš oddíl také nabídl ukrajinským dětem možnost přidat se do plaveckého oddílu mládeže a poznat tak nové kamarády či se zlepšit v plaveckých dovednostech.

Děkujeme členům VZS, děkujeme že pomáháte!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com