Po stopách Grizzlyho

Koronavirus zasáhl celou společnost a mnoho odvětví naší kultury. I naše činnost se musela na čas uložit k zimnímu spánku, kdy jsme zrušili vše, co bylo v plánu. Mnoho věcí se dnes sice dá provozovat přes internet, ale sport mezi ně nepatří. Naše činnost je převážně na dobrovolné bázi a tak často spadá do kolonky “volnočasové aktivity”. I proto ji protiepidemická opatření zasáhla velmi tvrdě.

V podstatě to znamená, že naše organizace už přes půl roku neměla žádnou činnost. Ačkoliv se lidé mohli setkávat ve volném čase, organizovaná činnost ve více lidech nebyla v posledních měsících možná. To zasáhlo především členskou základnu naší mládeže.

Již od ledna, kdy se ukázalo, že se situace nevyřeší ani rychle, ani jednoduše, jsme se snažili pro naše mladší členy vymyslet činnost, která by se dala uspořádat i za současných opatření. A protože pohyb venku je stále povolen alespoň ve dvojicích, byla naší první akcí po několika měsících outdoorová hra v přírodě.

V sobotu 17.4. v 8:30 vyrazily dvoučlenné týmy z předem určených startovních pozic vstříc divočině Jizerských hor a také tajemnému příběhu, který musely po své cestě rozmotat. A protože jsme v Libereckém kraji, kde buď prší nebo je to do kopce, počasí nás jako obvykle nezklamalo a tak se účastníci museli kromě těžkého terénu vypořádat i se závějemi mokrého sněhu.

Účastníkům se během jejich cesty začal odhalovat příběh, ve kterém figuroval zmizelý americký milionář, těžební společnost s podivnými praktikami, ekologičtí aktivisté a možná vražda. A protože se nebojíme moderních technologií, mobilní telefon byl důležitou součástí hry. Týmy je používaly nejen pro navigaci po území, ale organizátoři a jiné týmy díky nim sledovali jejich polohu.

Některým to trvalo déle, někteří byli rychlejší, ale nakonec se všechny týmy dostaly úspěšně až do cíle. Naše díky patří především organizátorům, kteří s přípravou měli hromadu práce. O hodně více, než by se na jednodenní akci řeklo.

Jako všichni, i my nevíme, co jak bude dál. Ale je jasné, že po tak dlouhé pauze bude těžké vrátit se zpět do starých kolejí, ne-li to nemožné. A nám tak nezbývá nic jiného než doufat, že se vše postupně obrátí k lepšímu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com