Letní služby na přehradě Mšeno 2024

I letos, již sedmnáctým rokem, bude Vodní záchranná služba Jablonec nad Nisou zajišťovat letní služby na jablonecké přehradě.

Pro veřejnost budeme k dispozici každý den od 8:00 do 20:00 a to od soboty 29. 6. až do pátku 23. 8. Najít nás můžete na základně na poloostrovu Tajvan, kde bude v pohotovosti vždy tříčlenná posádka, připravená okamžitě poskytnout pomoc zdravotního ale i technického charakteru. Jsme ve spojení jak s dispečinkem ZZS i HZS (KOPIS), takže pokud nás během svého pobytu u přehrady budete potřebovat přivolat, stačí vytočit 112.

Na lodi nás můžete spatřit pravidelně během dne a to při preventivních objížďkách přehrady.

Kolem vodní nádrže jsou umístěny informační cedule s mapou přehrady, důležitými telefonními čísly a také cennými radami a pokyny, jak se bezpečně chovat u vody. Pod některými z cedulí se nacházejí bedny s víkem, v nichž v případě potřeby naleznete během léta záchranné kruhy s lanem, jež můžete hodit tonoucímu a tím mu zachránit život. Stav kruhů každý den kontroluje naše posádka.

Kromě osobních lékáren má posádka záchranářů k dispozici také velký lékařský batoh s automatizovaným externím defibrilátorem (AED), který máme ve výbavě již šestým rokem a jehož včasné použití při resuscitaci zvyšuje šance na záchranu pacienta.

Čeká nás také již tradiční velké předsezónní cvičení. To proběhne třetí víkend v červnu. Všichni sloužící členové si zde procvičí své teoretické znalosti z oblasti první pomoci a stejným dílem se zaměříme také na praktický nácvik. Cílem cvičení je připravit se na nejrůznější scénáře a situace, které mohou během léta na přehradě nastat a co nejefektivněji je zvládnout. A co konkrétně budeme na cvičení pilovat? Kromě již zmíněné první pomoci také správnou radiokomunikaci, ovládání plavidel, sonarování a pomyslným vyvrcholením budou simulované modelové situace, které mají za úkol co nejvíce přiblížit reálný zásah.

Na závěr bychom rádi dodali, že na jablonecké přehradě jsme hlavně pro vás a vaši bezpečnost, proto se na nás nebojte obrátit s jakoukoliv prosbou o pomoc. Přejeme všem návštěvníkům klidné léto.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com