Letní služby na přehradě Mšeno 2023

I tento rok bude Vodní záchranná služba (VZS) Jablonec nad Nisou zajišťovat letní služby na Jablonecké přehradě. Ve službě budou vždy minimálně tři záchranáři připraveni zasáhnout a poskytnou technickou i první pomoc na břehu i ve vodě a to od soboty 1. července do neděle 3. září.

Pro návštěvníky budeme k dispozici každý den od 8 do 20 hodin, tento rok na poloostrově Tajvan u Yacht klubu v blízkosti volejbalového hřiště v provizorním zázemí stavebních buněk, dokud se nepostaví trvalá stanice.

Návštěvníci se na VZS mohou obrátit s jakýmkoliv zraněním a nenadálou situací, která nastane kolem přehrady na telefonním čísle 112, neboť VZS je neustále v kontaktu s dispečinkem ZZS i HZS. Při nekritických situacích jsme dostupní na telefonním čísle 607 962 515.

Kolem vodní nádrže Mšeno se nachází informační tabule s důležitými telefonními čísly na integrovaný záchranný systém, mapa přehrady Mšeno a rady, jak se bezpečně chovat u vody. Pod tabulemi jsou umístěny bedny se záchranným kruhem a lanem, které může veřejnost použít k záchraně tonoucího.

O letních prázdninách bude taktéž probíhat školení první pomoci pro veřejnost, kde bude možnost si například vyzkoušet resuscitaci nebo záchranu tonoucího. Podobnosti a seznam termínů hledejte na našich webových stránkách a sociálních sítích.

Vodní záchranná služba má ve své výbavě kromě zdravotnického materiálu i automatizovaný externí defibrilátor a od minulého roku přibyl ve výbavě díky městu Jablonec nad Nisou sonar, který je používán na zaměřování objektů ve vodě.

Přejeme všem návštěvníkům vodní nádrže Mšeno klidné a pohodové léto 2023!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com