Seminář VZS – Ledy 2018

Od středy 28. 2. 2018 se ve Sloupu v Čechách konal Praktický seminář „Záchrana na zamrzlých vodních plochách“. První část této akce byla určena především pro ZZS Libereckého kraje, ale zúčastnily se také složky integrovaného záchranného systému nebo studenti oboru zdravotnický záchranář z TUL. Druhá část, která se konala od pátku až do neděle 4. března 2018, byla určena pro členy VZS.

Účastníci se nejdříve dozvěděli potřebnou teorii a posléze se druhý den ráno vrhli na praktický nácvik. Jak vytáhnout člověka propadlého do ledu? Jak to udělat bezpečně? A především, jak pracovat v týmu tak, aby vše bylo rychlé, ale zároveň jste minimalizovali riziko pro sebe a své kolegy? To vše si mohli naši účastníci vyzkoušet.

V neděli ráno potom proběhlo pověřovací cvičení, kdy jednotlivé týmy vyrazili k předem neznámé situaci a tu museli řešit pomocí prostředků, které měli aktuálně k dispozici.

A co si vlastně naši členové z akce odnesli? Velice zajímavá a poučná akce. Prostě super víkend plný použitelných informací. Taková jsou jejich slova. Za nás určitě musíme určitě souhlasit a zmínit také každoročně skvělou kuchyni. Místní personál si totiž zřejmě řekl, že nejlépe se proti chladu izoluje silná tuková vrstva a tak nás vykrmoval jako pašíky na porážku.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com