Dobývání ztraceného záchranáře

V sobotu 15.10.2016 se naši členové zúčastnili akce s názvem Dobývání ztraceného záchranáře, záchranářského závod jabloneckého ČČK, na jehož přípravě se také podílíme. V kategorii mládeže naše týmy obsadili obsadili úžasné 1. a 3. místo a v kategorii masters potom neméně působivé 1. a 4. místo.

Dobývání ztraceného záchranáře

Dobývání ztraceného záchranáře je extrémní záchranářský závod tříčlenných družstev, který každoročně pořádá oblastní spolek Českého červeného kříže. Náš pobočný spolek není v tomto klání žádným nováčkem – vloni se dokonce povedlo našemu dospělému týmu ve své kategorii zvítězit. Možná i díky tomu byla letos účast členů VZS opravdu velká – dva týmy v kategorii mládež a rovněž dva týmy v kategorii masters.

Našich “dvanáct statečných” postupně prošlo náročnou třináctikilometrovou trasu, která se vinula kolem celého Prosečského hřebene. Ta byla navíc okořeněna šestnácti stanovišti. Někde stačilo splnit jednoduchý logický úkol, či ošetřit jednoho zraněného, jinde byla situace méně přehledná. A tak jsme si mohli vyzkoušet například třídění raněných metodou START, transport pomocí nosítek, střelbu ze vzduchovky nebo sebeobranu. Samozřejmě nechyběla ani naše královská disciplína – záchrana tonoucího.

No a jak to nakonec dopadlo? Všechny naše týmy prošly závodem se ctí a popasovali se se všemi disciplínami. Některým se ale dokonce povedlo umístit se na příčce nejvyšší. V kategorii mládež zvítězil tým vyslaný naším pobočným spolkem ve složení Anna Kvíčalová, Barbora Lejsková a Petr Onodi. Jejich kolegové se ale také nenechali zahanbit a ve složení Samuel Korcina, Veronika Krátká a Jan Šoufek obsadili třetí příčku.

Kategorii masters suverénně ovládl tým VZS Jablonec I (Kristýna Svobodová, Tomáš Dvořák a Ondřej Vaniš). Náročnou trať absolvovali ve vražedném tempu a daleko za sebou nechali všech 10 soutěžních týmů, včetně našeho druhého želízka v ohni – VZS Jablonec II ve složení Jakub Mottl, Vít Pekárek, Tereza Hofrichterová. Ti nakonec skončili na čtvrtém místě.

Všichni jsme se shodli na tom, že i přes značnou fyzickou náročnost, jsme si závod užili a doufáme, že příští rok se opět budeme moci zúčastnit a obhájit naše letošní umístění.

Fotografie ze závodu naleznete v naší galerii a na Rajčeti ČČK. Výsledková listina k nahlédnutí zde.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com